Un home de la tribu dels Dinka davant de casa seva a Akkach, Sudan del Sud - Guillem Valle. 3r Premi de Fotografies Individuals.

Aquest dimecres va obrir les seves portes al públic l’exposició internacional World Press Photo, que recull les 170 fotografies del prestigiós guardó de fotoperiodisme, el qual resulta un termòmetre del context social mundial. Sota el lema de Veure per creure, la mostra es pot visitar fins al proper 18 de desembre al CCCB, que l’acull per setè any consecutiu.

La Fundació Photographic Social Vision, que enguany celebra el seu desè aniversari, convida al públic a reflexionar sobre la importància i el rol de la fotografia documental en l’actualitat.

Durant la presentació de la mostra, dilluns passat, la presidenta de Photographic Social Vision, Sílvia Omedes, va assegurar que lluny d’estar a prop de la mort del fotoperiodisme, l’èxit de públic de mostres com aquesta (l’any passat van passar pel CCCB 35.400 persones) demostren l’interès que desperta la disciplina.

El que sí va admetre Omedes és que s’està produint és un canvi en la seva distribució gràcies a les publicacions digitals, les xarxes socials i les exposicions públiques.