Leopoldo González-Echenique, el candidat proposat pel PP per dirigir RTVE, diu que no té intenció d’eliminar l’ens ni de dirigir la política de comunicació del Govern espanyol. Així ho va assegurar aquest dilluns davant la comissió consultiva de nomenaments del Congrés que avalua la seva idoneïtat abans de l’elecció la propera setmana, on va defensar el servei públic de la ràdio i la televisió d’àmbit social.

Així, González-Enchenique es va mostrar partidari d’un model de televisió pública “de qualitat, independent, neutral i veraç”, i va lloar “l’altíssima qualificació” dels seus 6.500 professionals, “bastió de continuïtat, objectivitat i saber fer”.

El futur president de RTVE va apostar per la producció pròpia i el foment del sistema audiovisual, i va assenyalar que afrontaria la retallada de 204 milions d’euros en el pressupost optimitzant els recursos de manera “eficaç”.

A banda de González-Enchenique, també van comparèixer com a futuribles membres del consell d’administració de RTVE María Luisa Ciriza (proposada pel PP) i Òscar Pierre (per CiU). Tots tres van rebre l’informe favorable de la comissió amb els vots favorable de PP i CiU, i el contrari de PSOE i UPyD.