Quatre dies després d’anunciar que el gener seria un mes de “transició i reflexió” per a Intereconomía TV i que al febrer estrenaria graella, incloent un dels seus espais insígnia,  El gato al agua, el programa conduït per Xavier Horcajo va tornar per sorpresa el passat dimarts.

I ho va fer malgrat els treballadors de la cadena estan de permís retribuït mentre es prepara un nou ERO que s’hauria de concretar aquest mes i que pràcticament afectarà la totalitat de la plantilla.

Per poder posar en antena altre cop El gato al agua, però, la cadena no ha recorregut als treballadors que estan de vacances pagades, sinó que ha contractat personal nou a través d’una empresa de treball temporal. A més, davant la fama de malpagadors (deu una mitjana de vuit nòmines a la plantilla, a banda de proveïdors), Randstad cobra per avançat els seus serveis, segons assegura PRNoticias.

La fórmula de contractar treballadors a través d’una ETT podria ser la que utilitzi Intereconomía per posar en marxa de nou els informatius sense haver d’esperar al febrer.

A banda d’El gato al agua, la cadena només manté en antena La mañana de Federico i Queremos opinar, que es realitzen respectivament als estudis d’esRadio i Canal Català, i la resta de programació és enllaunada o telebotiga.

Indemnitzacions a terminis

Amb aquest model de contractació, sembla que el grup no té intenció de mantenir els actuals treballadors de vacances. De fet, en les negociacions amb els representants sindicals, l’empresa només ha fet una proposta econòmica que ha estat rebutjada.

Aquesta consistia en el pagament del deute acumulat amb un xec i l’esglaonament de les indemnitzacions en tres terminis, segons explica el digital. Cal recordar que, els afectats de l’ERO del juny del 2012, als quals també se’ls van fraccionar les indemnitzacions, encara no n’han cobrat la totalitat.