El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha valorat positivament les mesures aprovades pel consell de govern de la CCMA, ja que considera que són un “plantejament a favor de la televisió i la ràdio pública de qualitat i de primer nivell” en un context on hi ha “amenaces de fora de Catalunya” que creuen que la qualitat dels mitjans i la qüestió de la llengua és “un còctel que no acaben de veure amb futur”. En aquest sentit, creu que “s’albiren situacions delicades”.

En declaracions realitzades aquest dijous després de la seva intervenció en la inauguració del III Congrés del Tercer Sector, Homs va remarcar que el pla de la CCMA no va rebre cap posicionament en contra, ja que va ser aprovat per onze vots a favor i una abstenció, la de Josep Vinyeta, conseller a proposta d’ICV.

A més, Homs va aplaudir l’aposta de la CCMA en un moment on es “parla molt de la necessitat de saber prioritzar”. Segons el portaveu del Govern, hi ha tres coses prioritàries per l’executiu: la defensa de l’Estat del benestar, la creació d’ocupació i el fet de disposar d’uns mitjans de comunicació públics que “en un país com el nostre es justifiquen en aquests moments més que mai”.