El portaveu del Govern, Francesc Homs, va apostar per canviar la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) per aprimar l’estructura de l’ens, tot i que va recordar que aquest es tracta d’un debat que s’haurà de situar en l’àmbit parlamentari.

En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu d’aquest dimarts, Homs va reafirmar que, en la mateixa línia del que passarà en altres corporacions públiques, “caldrà prendre mesures d’aprimament”. Amb tot, va subratllar la importància de TV3 per al Govern, i va assegurar que la televisió pública és una “prioritat” com la salut, l’ensenyament i els serveis socials.

En aquest sentit, va recordar que “res” s’escaparia de les retallades, tot i que va admetre que aquestes no afectaran “a tot arreu per igual”. El portaveu també va dir que per a la Corporació podia ser una “oportunitat” per agafar encara més força.

No s’eliminarà la publicitat

Homs va assegurar que l’objectiu del Govern és que la televisió pública sigui “potent, de primer nivell i competitiva”, motiu pel qual va descartar seguir l’exemple de TVE i eliminar els anuncis a TV3, argumentant que “no ens podem permetre que la televisió pública s’afebleixi”.

Aquest diumenge, Artur Mas ja va avançar en una entrevista a l’Avui que l’aprimament afectaria totes les estructures públiques, inclosa la CCMA. A més, també va assenyalar que, des del seu punt de vista, la figura de Mònica Terribas “en aquests moments no està en discussió”, ja que, va dir, “està fent una feina més que correcta”.