El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques Eugeni Xammar, el qual té per objectiu impulsar la projecció internacional de Catalunya a través d’un contacte “permanent i fluid” amb els mitjans de comunicació d’arreu del món.

D’aquesta manera, es vol traslladar “directament” als professionals de la informació qüestions com la situació econòmica i fiscal de Catalunya, la competitivitat empresarial i científica o l’atractiu turístic del país, a més de tots aquells àmbits que es considerin d’interès per a l’opinió pública internacional.

El programa, que pren el nom d’Eugeni Xammar i Puigventós (1988-1973), un dels grans noms del periodisme català, arriba just en un moment en què l’interès pel que passa a Catalunya ha crescut entre la premsa internacional arran de la relació amb Espanya.

“Imprescindible” per assolir una acció exterior eficaç

El programa, amb una durada de dos anys i adscrit a la Secretaria de Comunicació, serà dirigit pel periodista Martí Estruch, qui s’encarregarà de reforçar i impulsar les relacions amb els mitjans i els professionals de la informació de fora de Catalunya per proporcionar-los materials informatius i d’anàlisi. En aquest sentit, s’actuarà en coordinació amb les diverses delegacions i oficines del Govern a l’exterior.

Segons ha explicat el portaveu de l’Executiu, Francesc Homs, la iniciativa no suposarà cap cost addicional per a les arques públiques, ja que es realitzarà amb el pressupost ja previst per al Departament de la Presidència.

El Govern català considera “imprescindible” establir un canal permanent de comunicació amb els periodistes per “assolir una acció exterior eficaç, coherent i coordinada amb tots els actors que actuen a l’escenari internacional”, així com per garantir un “diàleg proper i continu” amb els generadors d’opinió internacionals.

El programa s’emmarca en el Pla de Govern 2012-2014, el qual estableix com a objectiu fer de Catalunya “un actor global al servei dels interessos de la societat catalana i impulsar la seva projecció com a país”. En aquest sentit, el document aposta per “assolir una acció exterior eficaç, coherent i coordinada amb tots els actors que actuen a l’escenari internacional, a favor de la màxima internacionalització de la societat catalana”, i situa com a prioritat “impulsar la projecció internacional de Catalunya a través de la promoció i el suport a les iniciatives de la societat civil i del foment d’un diàleg proper i continu amb els generadors d’opinió”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram