El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, ha reconegut que el Gabinet Jurídic de la Generalitat considera que “no concorren les circumstàncies que haurien de permetre interposar amb èxit un recurs de caràcter extraordinari”, a l’anul·lació per part del Tribunal Superior d’una resolució de la Generalitat de l’any 2006 per la qual es van atorgar a COMRàdio 22 freqüències que correspondrien a operadors privats.

En una entrevista realitzada aquest dijous al programa Tots x tots, de COMRàdio, Martí va considerar que la resolució judicial no qüestiona les competències de la Generalitat en matèria d’assignació de freqüències. Així, segons ell, “la sentència ve a dir que les coses no s’han fet bé del tot”, ja que els poder públics “de tant en tant es poden excedir en l’ús de les seves competències”. En aquest sentit, Martí entén que el l’any 2006, el Govern”no va saber explicar que hi concorria aquesta situació d’excepcionalitat que la llei contempla”.

Amb tot, el secretari de Comunicació del Govern va explicar que, un cop se’ls comuniqui que el Consorci de Comunicació Local (CCL) ha interposat un recurs davant el Tribunal Suprem, s’estudiaran els seus arguments i se’n farà una segona valoració.

Josep Martí també va posar de manifest la voluntat de què, sigui quina sigui la resolució judicial final, no hi hagi perjudicats: “Entenc que, com en tots els procediments, totes les parts implicades han de parlar, han de trobar la manera de posar-se d’acord, perquè al final tothom senti el menys lesionat possible el seu legítim interès”, va assenyalar.

Reconeixement del paper de la COM

En la seva intervenció al programa Tots x tots, Martí va fer defensar els mitjans públics, i va reconèixer el paper de COMRàdio. “Des de la Secretaria de Comunicació es considera que la ràdio pública a Catalunya juga un paper cabdal per garantir, entre altres coses, un dret bàsic, com és el dret a la informació. I en aquest mapa COMRàdio, per història, perquè ara ja fa uns quants anys que hi és, i també per èxit de la seva fórmula, hi juga un paper”, va assenyalar. A més, per a la Secretaria de Comunicació, COMRàdio “és un projecte solvent que té tot el sentit”.

Per la seva banda, el director general de COMRàdio, Francesc Triola, que el passat dimarts va lamentar la passivitat del Govern, va fer una “excel·lent valoració de l’actitud” del secretari de Comunicació, la qual va celebrar i agrair. Amb tot, va matisar que “trobo que aquesta bona actitud s’hauria de poder concretar”.