La Direcció General de Mitjans de Comunicació ha concedit al Centre de Formació i Desenvolupament al Col·legi de Periodistes de Catalunya una subvenció de 41.600 euros per a l’execució del Pla de Formació 2014. Els cursos tenen per objectiu resoldre les necessitats dels joves periodistes que s’incorporen a la professió, dels professionals més consolidats que volen reciclar-se, així com impulsar la reinserció laboral dels periodistes a l’atur.

La subvenció, una de les més altes atorgades enguany, segons destaca l’entitat, l’han oficialitzat aquest desembre el secretari de Comunicació, Josep Martí, i la degana del Col·legi, Neus Bonet.

El Centre de Formació i Desenvolupament es va constituir a principis del 2012, i des d’aleshores treballa per analitzar les tendències del sector; identificar els àmbits que seran capaços de generar ocupació; detectar els nous perfils professionals emergents, i fixar els continguts formatius a oferir als periodistes per optar a noves ocupacions, complementar les capacitats actuals i millorar les seves habilitats competitives.

Aquest 2014 s’hauran realitzat més de 75 cursos presencials i en línia agrupats en quatre àmbits: habilitats professionals i emprenedoria; periodisme digital; comunicació corporativa, i tècniques de comunicació i periodisme. Els cursos estan oberts tant als col·legiats com a tots aquells professionals interessats en aquestes temàtiques.