La Conselleria de Cultura, Participació i Esports de les Illes Balears ha obert la convocatòria de subvencions per fomentar la premsa diària escrita en llengua catalana. La dotació és de 275.000 euros i el termini per presentar sol·licituds finalitza el 29 de juliol.

L’objecte de la convocatòria és donar suport als projectes de premsa diària escrita totalment o parcialment en català a les Illes Balears, en paper o en suport digital, amb la finalitat de contribuir a consolidar l’espai de comunicació que s’expressa en aquesta llengua.

Aquests ajuts compten amb tres modalitats: premsa diària publicada durant l’any 2018 (dotada amb 175.000 euros); projectes d’habilitació de l’edició en català d’una publicació en castellà durant el 2019 (60.000 euros), i publicacions que incrementin l’ús del català durant el 2019 (40.000 euros).

Aquesta darrera línia és la principal novetat de la convocatòria, i s’adreça a les publicacions diàries existents que durant aquest any demostrin un increment del percentatge de l’ús de la llengua catalana.