El Govern de les Illes Balears ha introduït millores en el sistema de multiplexació estadística per incrementar la qualitat del senyal de TDT de les televisions en llengua catalana.

D’aquesta manera, els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (TV3 CAT, 3/24 i Super3/33) recuperaran la qualitat després dels problemes de les darreres setmanes en algunes emissions. Per la seva part, els canals balears (IB3, IB3 HD i el privat Canal 4), que es reben a través del mateix múltiplex, no s’han vist afectats.

L’objectiu de l’Executiu és acabar d’implementar el sistema de multiplexació estadística, gràcies al qual les Illes van recuperar la recepció dels canals 3/24 i Super3/33 el desembre de 2015.

Inicialment, el sistema es va aplicar al 75% del MUX que incloïa els senyals d’IB3, IB3 HD, TV3 CAT, 3/24 i Super3/C33, mentre que el 25% restant l’ocupava la privada Canal 4. Les darreres setmanes, IB3 havia iniciat emissions en proves dels seus dos canals al marge del sistema estadístic, la qual cosa havia provocat una pèrdua de qualitat en els canals de la CCMA.

La implementació al 100% del sistema de multiplexació estadística es durà a terme al llarg de les dues properes setmanes i permetrà millorar la qualitat global de tots els canals en llengua catalana que es reben a les Balears, segons destaca el Govern.