El portaveu del Govern i secretari general de la Presidència, Francesc Homs, ha defensat la necessitat que el País Valencià tingui un tercer múltiplex, com ja el té Catalunya, que és l’argument que utilitza el Govern valencià per no emetre TV3.

Segons va explicar Homs aquest dijous davant Comissió d’Afers Institucionals del Parlament, s’ha posat en contacte amb el secretari d’Estat de Telecomunicacions, Bernardo Lorenzo, per demanar la implicació del Ministeri d’Indústria en aquesta qüestió. “L’acord polític serà molt més senzill si primer hi ha un acord tècnic”, va argumentar.

La coresponsabilitat del PSOE

Tot i que va qualificar de “sense sentit” la decisió de l’Executiu de Camps de forçar el tancament de TV3, Homs va assenyalar que les dificultats per emetre al País Valencià no només és “una dèria” del PP, i en va fer coresponsable també al PSOE. “La principal opositora del tercer múltiplex que cal al País Valencià ha estat l’exvicepresidenta Maria Teresa Fernández de la Vega”, va afirmar. A més, va recordar l’intent de veto la tramitació al Congrés dels Diputats per part del PSOE de la Iniciativa Legislativa Popular Televisió Sense Fronteres.

Segons va assegurar el portaveu, el Govern català apostarà pel “diàleg” i no per l’“enfrontament obert” en la resolució d’aquest conflicte. Així, va assegurar que l’Executiu català intentarà “amb tots els mitjans que té a l’abast” i “en el menor temps possible” que TV3 es torni a veure al País Valencià i que es faci “amb plena normalitat”.

Dificultat d’un acord abans de les eleccions

Respecte a la reunió que el president Artur Mas tindrà amb el seu homòleg Francisco Camps el proper 20 d’abril, on entre altres temes es tractarà la reciprocitat televisiva, Homs va dir que el Govern anirà a la trobada “amb transparència” i no “posant la pistola al pit”, ja que considera que amb la “confrontació directa” no s’aconseguirà. Amb tot, va admetre que és probable que la reunió no doni “fruits”, i que el diàleg sigui “molt més senzill” després de les eleccions del maig.