El Ministeri d’Indústria posarà en funcionament un pla d’Impuls de la Indústria de Continguts Digitals, en el marc del programa Avanza2, i que l’any vinent comptarà amb un pressupost de 200 milions d’euros.

El ministre del ram, Miguel Sebastián, ha fet l’anunci durant la inauguració de la sisena edició del Fòrum de Continguts Digitals (FICOD), a on ha destacat el creixement continu del sector, que l’any passat va facturar més de 8.000 milions d’euros, una xifra que representa el 8% del total en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC).

El Govern de l’Estat considera la indústria de continguts digitals com un dels sectors amb més potencial dins les TIC. Un àmbit que, segons el ministre Sebastián, esdevindrà “el segon més important d’Espanya, només per darrere del turisme i per davant de la indústria automobilística o la construcció”.

El nou pla pretén augmentar la mida, la competitivitat i la internacionalització d’aquesta indústria en quatre àrees d’actuació: suport a nous projectes a través d’ajudes I+D+I; foment de la creació de noves empreses i de la iniciativa emprenedora; impuls de la formació de professionals en continguts digitals, i foment de la internacionalització de la indústria.

Per tot, Sebastián ha mostrat el seu convenciment que l’Estat serà capaç d’erigir-se com a nou pol de creativitat a tot el món.

El FICOD reuneix fins dijous a més de 15.000 professionals del sector que debatran i treballaran sobre diferents àrees d’aquesta indústria, com ara els videojocs, la música, els mitjans de comunicació, les xarxes socials o els llibres.