Gairebé un any després de la dimissió d’Alberto Oliart, la Corporació RTVE ja té president. Dimarts, la candidatura de Leopoldo González-Echenique no va assolir el recolzament de dues terceres parts del Congrés, però aquest dijous només necessitava una majoria simple i sí ho va fer. González-Echenique va rebre el suport de 194 vots, mentre que la consellera a l’ens a proposta d’IU, Teresa Aranguren, va ser votada per 7 diputats. A més, hi va haver 74 vots en blanc i 4 de nuls.

D’aquesta manera es posa fi a la provisionalitat amb què vivia l’ens des de fa un any, amb una presidència rotatòria mensual entre els membres del consell d’administració (alguns amb el mandat caducat des del gener del 2012), els quals no tenien capacitat executiva i, per exemple, no podien per aprovar els comptes del 2011 ni el pressupostos del 2012. Precisament, un dels principals maldecaps que heretarà González-Echenique és la reducció de 204 milions d’euros en l’aportació de l’Estat per a aquest any.

De 12 a 9 consellers

Fins ara, el consell d’administració de RTVE estava format amb dotze membres, però amb la reforma de normativa aprovada a l’abril passen a ser nou. Dels dotze, tres ja havien deixat el càrrec: a banda d’Oliart, Jesús Andreu (PP) i Héctor Maravall (CCOO). A més, ara causen baixa per tenir el mandat caducat Manuel Esteve (PP), Mari Cruz Llamazares (PSOE), Josep Manuel Silva (CiU), Francesc Bellmunt (ERC) i Santos Ruesga (UGT).

Junt amb González-Echenique, s’incorporen al consell d’administració María Luisa Ciriza, Fernando Navarrete Porta i José Manuel Peñalosa Ruiz (tots ells proposat pel PP) i Òscar Pierre (CiU). Es sumen a Rosario López i Andrés Martión (PP), Miguel Ángel Sacaluga (PSOE) i Teresa Aranguren (IU), el mandat dels quals caducarà al gener del 2013.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram