El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha denunciat que el Govern espanyol “no pensa facilitar les emissions” de TV3 i Catalunya Ràdio al País Valencià. Així ho interpreta arran de la resposta donada per l’Executiu de Pedro Sánchez a la pregunta sobre quines mesures pensava adoptar al respecte. L’excusa, de nou, són les “limitacions tècniques rellevants sobre aquesta matèria”.

En la resposta, el Govern espanyol diu que, dins de la planificació de l’espectre radioelèctric prevista per al procés d’alliberament del segon dividend digital, els comunitats tenen “un ampli marge d’actuació a l’hora de determinar com són explotats els canals d’àmbit autonòmic”.

Així, l’Executiu recorda que les comunitats “poden decidir, sense mitjançar actuació per part de l’Estat, quins dels seus canals autonòmics seran explotats en gestió directa i, un cop aprovat el conveni pertinent (…) destinar-los a l’emissió de canals públics d’altres comunitats autònomes amb afinitats lingüístiques i culturals”.

A més, recorda que hi ha plataformes de cable o satèl·lit, a més d’internet, que “no estan subjectes a les limitacions de les emissions que fan ús de l’espectre radioelèctric i que, de fet, ja permeten seguir les emissions de qualsevol canal autonòmic de ràdio o televisió en qualsevol racó de la geografia nacional”.