El Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital ha comunicat a la Comissió Europea que ha decidit ajornar la data límit per executar el canvi de freqüències de la TDT en el marc del segon dividend digital, fixada per al 30 de juny, a causa de la situació excepcional provocada per la pandèmia de la Covid-10.

La mesura s’ha adoptat, diu, després de constatar que les mesures de restricció de la mobilitat ocasionaven retards en la planificació original que impedien finalitzar el procés el 30 de juny.

La nova data es determinarà en funció de quan finalitzin les mesures decretades per fer front a la crisi sanitària pel coronavirus, segons el Ministeri.

La mesura implica que les operadores de telecomunicacions no tindran a la seva disposició en el termini previst la franja entre les freqüències 694 i 790 MHz de l’espectre radioelèctric per impulsar el desenvolupament de la banda ampla i la cinquena generació de comunicacions mòbils. Així doncs, també s’ha ajornat la seva licitació.

La primera fase del procés va finalitzar a principis de març amb l’apagada de les antigues freqüències de TDT en diferents municipis de tot l’Estat. La segona fase era per a les àrees geogràfiques que tenen una dependència tecnològica d’altres que ja han fet el procés en la primera.

La Secretaria d’Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals fa dies ja va suspendre les actuacions per tal de garantir la recepció de la TDT durant la situació d’emergència sanitària.