La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, considera que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) és un exemple del que ha de ser “un model de mitjans públics de qualitat, amb capacitat de lideratge i al servei de la indústria audiovisual de Catalunya”. Per això, el Govern creu prioritari adoptar les decisions que facin falta per garantir-ne la viabilitat econòmica.

I aquí entraria, segons Ortega, una “necessària” modificació legislativa que ha permetre “impulsar i reforçar aquest model de mitjans de comunicació públics”. Aquesta modificació es plantejarà “inexcusablement des del consens de les principals forces polítiques” al Parlament.

Així ho va assegurar la vicepresidenta aquest dimecres durant la comissió parlamentària d’Afers Institucionals, on va detallar l’estructura del Departament de la Presidència.

Prioritat als projectes que treballin per l’impuls del català

Durant la seva intervenció, Ortega va explicar que la Secretaria de Comunicació defensa un model comunicatiu “basat en la llengua catalana i sobre un marc referencial de país”. Per això, es donarà prioritat als projectes que s’emmarquin en aquest model i que “treballin pel reconeixement, normalització i impuls de la nostra llengua”.

Entre els objectius de la Secretaria de Comunicació figuren la racionalització del mapa de la televisió digital local per assolir un “millor aprofitament” dels canals múltiples i, en l’àmbit de la difusió i atenció ciutadana, pretén avançar cap a una administració “oberta, transparent i participativa” que faci realitat el concepte Open Government.