El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha confirmat que l’Executiu ha encarregat un informe on s’analitza el model d’altres televisions públiques d’Europa de cara a estudiar la possibilitat d’instaurar un impost per garantir el finançament dels mitjans de la CCMA.

Amb tot, Homs ha assegurat que de moment no hi ha intenció d’instaurar una taxa, i que, ara com ara, el Govern es decanta per no fer-ho.

A més, el secretari general de la Presidència ha afirmat que l’Executiu, abans d’implementar un impost d’aquestes característiques, preferiria aplicar un altre tipus de mesures, les quals no ha especificat.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Homs ha explicat que l’informe trigarà una mica més del previst en enllestir-se (el 31 d’octubre), ja que analitza altres aspectes i no només la qüestió del finançament.

Francesc Homs també ha afirmat que el consell de govern de la CCMA no havia estat informat de l’encàrrec de l’informe, recordant que aquesta era una “responsabilitat” del Govern.