El secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí, es va reunir aquest dimecres a la tarda amb una delegació d’Acció Cultural del País Valencià, encapçalada pel seu president d’honor, Eliseu Climent, per abordar el cessament de les emissions de Catalunya Ràdio després de 24 anys. Durant la trobada, Martí va oferir l’assistència jurídica del Govern a ACPV per tal de fer front a l’expedient obert pel Ministeri d’Indústria, que podria comportar una sanció de fins a un milió d’euros que posaria en risc l’entitat.

A la sortida de la reunió, Josep Martí va assegurar que el marge de maniobra per actuar contra el tancament de les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià és “molt petit”, malgrat reconèixer que més que un problema jurídic ho és de “voluntat política”. En aquest sentit, va remarcar que el Govern està disposat a enviar el senyal de TV3 i Catalunya Ràdio d’un dia per l’altre. “Només és una qüestió de voluntat, però la voluntat ha de ser a totes les parts”, cosa que, segons ell, al Ministeri “no hi és”.

A més, Martí va tornar a situar el cessament d’emissions en el terreny d’una clara “agressió” al català. “Veiem com una qüestió molt preocupant el fet que al País Valencià la gent que comparteix la nostra llengua no es pugui informar en català i per tant això és una situació greu contra un dret bàsic”, va afirmar.

Atemptat contra el sentit comú

El secretari de Comunicació considera que “aixecar barreres i fronteres” a la lliure transmissió de programes, d’informació i de continguts audiovisuals “atempta contra el sentit comú”. I encara més quan a una comunitat lingüística se li “barra la possibilitat d’ informar-se i entretenir-se en la seva llengua”.

Amb tot, va recordar que, gràcies a la tecnologia, avui en dia “hi ha finestres que no es poden tancar”. En aquest sentit, Josep Martí va valorar molt positivament el compromís de la CCMA per incrementar les inversions a internet per facilitar l’accés dels valencians a TV3 i Catalunya Ràdio.