El Govern valencià ha donat el vistiplau la incorporació d’À Punt Mèdia a Bon Dia TV, la plataforma digital impulsada el 2018 per IB3 i TV3 per aixoplugar els continguts audiovisuals en català. La previsió és que la integració es produeixi abans d’acabar l’any.

El passat divendres, el Consell va autoritzar la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació a subscriure un conveni en aquest sentit amb l’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. L’acord tindrà una durada de quatre anys prorrogables.

L’acord estableix que, a l’accedir a un contingut de Bon Dia TV, l’enllaç dirigirà al repositori de la cadena que l’hagi cedit. També, que per completar la programació, la plataforma digital oferirà l’accés a l’emissió en directe dels tres canals de televisió principals i de les tres emissores de ràdio principals.

La CCMA assumeix la responsabilitat editorial de la plataforma comuna i aporta els recursos humans necessaris i la tecnologia per al seu manteniment. Per altra banda, cada mitjà serà responsable dels programes i continguts que posen a disposició del canal conjunt.

El conveni també indica que els drets, els ingressos i les despeses derivades de l’explotació i la comunicació pública dels continguts recauran en la institució que els hagi aportat a la plataforma digital.

Més cooperació entre cadenes

Bon Dia TV es va posar en marxa fa tres anys per establir sinergies amb les televisions dels territoris de parla catalana, aprofitar els recursos i enfortir l’espai català de comunicació per facilitar la producció i la circulació de productes audiovisuals en la llengua comuna. En el seu moment, la CVMC va rebutjar sumar-s’hi al considerar que no era el moment (la televisió d’À Punt havia arrencat feia cinc mesos).

La decisió d’incorporar-se a Bon Dia TV es produeix en un moment en què la cooperació entre les tres televisions públiques s’ha intensificat, ja sigui amb l’intercanvi de continguts o amb la coproducció.