La portaveu del Govern valencià, Paula Sánchez de León, va assegurar aquest dijous que l’Executiu de Francisco Camps “es mantindrà ferm en el seu propòsit de posar fi a les emissions il·legals de TV3” al País Valencià. Tot i així, Sánchez de León va matisar que no s’oposa a la reciprocitat televisiva entre TV3 i Canal 9, encara que aquesta s’hauria de materialitzar “en igualtat de condicions tècniques i amb l’empara de la legalitat”.

En aquest sentit, la portaveu va lamentar que el Govern espanyol no estigui disposat a concedir un tercer múltiplex de televisió al País Valencià, la condició que exigeix per fer possible la reciprocitat. “El Govern no ha atorgat a la Comunitat Valenciana el tercer múltiplex i, fins on hem pogut saber aquesta setmana, tampoc té intenció de fer-ho”, va assenyalar Sánchez de León.

Per altra banda, la portaveu va tornar a demanar a la Generalitat de Catalunya que retiri “de seguida” del seu web “tota referència” al País Valencià. “No consentirem la usurpació de la nostra llengua, de la nostra cultura, en definitiva, de la nostra idiosincràsia, per part de cap govern, ni de qualsevol suposat dirigent polític”, va afegir.

Aquest darrer comentari feia referència al líder de Solidaritat Catalana per la Independència, Joan Laporta, qui, en un acte electoral celebrat a Vinaròs, va assegurar que el Govern valencià està cometent “un autèntic atemptat a la llibertat d’expressió i a la nostra llengua comuna” amb el tancament dels repetidors de TV3.