La Generalitat valenciana ha rebutjat el consorci constituït pels ajuntaments de Gandia i Oliva per posar en marxa el canal públic de TDT i ha declarat “il·legals” les emissions de Gandia TV. Per això, n’ha instat que es tanqui aquesta televisió local que emet en català.

La resolució de la directora general de Promoció Institucional que ordena el tancament de les emissions respon a l’última petició de Gandia TV d’emetre en TDT. Per llei, una de les llicències de TDT de la comarca de la Safor havia de concedir-se a una televisió pública comarcal, com és el cas de Gandia TV. Per obtenir la llicència, però, calia crear un consorci entre les tres principals ciutats de la comarca: Gandia, Oliva i Tavernes. Les dues primeres són governades pel PSPV, i la tercera pel PP.

Segons expliquen fonts de l’Ajuntament de Gandia a VilaWeb, Tavernes sempre ha posat traves al consorci. Per això, els altres dos consistoris van optar per signar el consorci i deixar la porta oberta perquè Tavernes hi entrés més endavant.

A banda, Gandia TV va començar a emetre sense la resposta definitiva del Govern, que no arribava, i va enviar una nova petició per a rebre la llicència de TDT. La resposta del Govern ha estat no donar cap llicència d’emissió fins que el consorci no estigui completament constituït, i per tal que ho estigui, considera necessari que Tavernes s’hi adhereixi, cosa que no vol fer.

Mentre estudia els passos a fer, l’Ajuntament de Gandia considera que es tracta d’una decisió política: “Volen tapar els senyals de televisió que expliquen tot allò que el Consell fa malament. Per això van tancar TV3. Gandia TV és l’única televisió pública de la Safor que no és controlada pel PP”.

Font: VilaWeb