En unes dues setmanes l’Executiu d’Alberto Fabra presentarà la nova llei de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) que modificarà la del 1984,  la qual que preveu aprovar abans d’acabar l’any. Així ho va avançar aquest dijous el seu director general, José López Jaraba, en la comissió de control de l’ens. Un anunci que va agafar l’oposició per sorpresa: el va fer en l’últim torn de paraula, sense dret a rèplica.

Segons va assegurar Jaraba, la nova normativa té per objectiu reformar, sanejar i consolidar RTVV. Una de les novetats del text serà que les Corts Valencianes seran les encarregades d’escollir el director general de l’ens públic –no en va especificar amb quin tipus de majoria–, i no el consell d’administració a proposta del Govern, com fins ara.

Jaraba va explicar que, amb la nova llei, RTVV tindrà una “naturalesa jurídica ajustada a un model públic”, i que els principis de producció i promoció s’adaptaran a la “promoció de la llengua de la Comunitat Valenciana”. A més, incorporarà un contracte-programa que ha de ser subscrit per la Generalitat i RTVV amb l’informe favorable aprovat per les Corts.

L’oposició va criticar que no es negociï el text de l’avantprojecte de llei abans de la seva aprovació.