El Grup de Periodistes Pi i Margall ha rebutjat el posicionament del Col·legi de Periodistes de Catalunya contrari a una possible intervenció dels mitjans públics de la Generalitat per part del Govern espanyol, que qualifica d'”atac directe sense precedents a la democràcia i la llibertat d’expressió”.

El GPPiM considera que el comunicat de condemna emès pel CPC està “fora de lloc”, no representa la veu de tots els col·legiats i “divideix” la professió periodística. A més, denuncia que, els darrers anys, la línia d’actuació de la junta directiva ha estat de “total complicitat” amb el Govern e Junts pel Sí.

Per tot plegat, reclama la dimissió de la degana del Col·legi, Neus Bonet, i la convocatòria d’eleccions; la presentació d’una candidatura “inclusiva” que “no utilitzi el CPC per defensar interessos partidistes”, i establir “llaços formals de col·laboració i cooperació sincera i lleial” amb les entitats periodístiques espanyoles, especialment la FAPE (a la qual pertany el GPPiM).

Defensa la intervenció

El Grup de Periodistes Pi i Margall defensa que una possible intervenció de TV3 i Catalunya Ràdio “no comportaria un pas enrere” en la llibertat d’expressió o d’informació, ja que l’Executiu de Mariano Rajoy “té els seus contrapesos i controls democràtics”. De fet, l’entitat assegura que la seva intervenció podria suposar un “avançament”, ja que acusen Junts pel Sí d’haver “pressionat a professionals i dirigit els continguts d’aquests mitjans per satisfer els seus interessos partidistes”.

A banda de rebutjar el contingut del comunicat del CPC, el GPPiM també s’atura en la figura de la degana, Neus Bonet, a qui acusa de no haber-se inhibit pel fet de treballar a Catalunya Ràdio. “Se suposa que la degana representa els interessos dels col·legiats, i aquí queda clar que alguns d’ells poden pensar que usa el Col·legi per defensar els seus interessos professionals particulars”, afirma.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram