El Gremi de la Industria i la Comunicació Gràfica de Catalunya considera que la llibertat d’expressió inclou per ser efectiva la llibertat d’impressió i publicació, i remarca que està reconeguda per l’article 20 de la Constitució Espanyola.

Atès que alguns dels seus membres s’han vist “afectats” per treballs relacionats amb el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, el Gremi ha volgut mostrar el seu suport i solidaritat, “entenent que tots els seus associats han tingut sempre voluntat de complir amb la legislació vigent”.

El Gremi recorda que les empreses del sector realitzen de forma habitual treballs d’impressió i manipulació de material destinat a publicitat institucional, campanyes electorals, propaganda política o publicacions. En aquest sentit, ressalta que els treballs realitzats pels associats afectats pels escorcolls de la Guàrdia Civil “s’emmarquen dins d’aquesta activitat i són alienes al contingut dels documents que imprimeixen”, assegura en un comunicat.

“En cap cas són responsables dels continguts ni fan cap examen de legalitat dels mateixos”, insisteix el Gremi abans d’exigir a tots els poders públics “respecte” a la llibertat d’impressió i publicació.