El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) té “seriosos dubtes sobre l’objectiu real” de la reforma de la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), que aquest dimecres s’havia de començar a debatre al Parlament, i adverteix que aquesta pot suposar un “increment del control polític i governamental” sobre TV3 i Catalunya Ràdio. “Tot fa indicar que, emparant-se en la necessitat general d’austeritat, la reforma persegueix un més gran control polític i governamental” de TV3 i Catalunya Ràdio, cosa “trencaria l’esperit” de la llei actual, aprovada a finals del 2007.

En un comunicat, el GPRB troba que la reducció dels consellers de dotze a cinc, i que puguin ser escollits per majoria absoluta en segona votació, “significa un clar augment del control polític i governamental” sobre l’elecció dels nous membres. A més, denuncia que competències com nomenar o separar els directius de la televisió i la ràdio, aprovar el contracte programa o el pressupost, també es podran aprovar per una majoria dels seus membres en una tercera votació.

“Tant la desaparició del director general com la reducció de membres no ens semblen greus pel nombre sinó perquè en cap apartat de la nova llei se subratlla i es garanteix que l’objectiu és escollir professionals acreditats i independents, no pas ‘representants de partits’”, assegura el Grup Barnils.

Pel que fa al Consell Assessor de Continguts i Programació, el GPRB tampoc entén el “sentit econòmic de la seva reducció”, atès que els seus membres només cobren dietes i no cap sou, i, en canvi, sí que són persones triades pel seu prestigi i escollides per una majoria de dos terços del Parlament. Finalment, recorda que ja no s’especifica cap representativitat dels treballadors de la CCMA dins aquest Consell Assessor.