La modificació de la Llei de la CCMA, que contempla la possibilitat d’eliminar la publicitat del grup d’emissores de Catalunya Ràdio, no ha agradat al Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), que aquest dimarts ha emès un comunicat on mostra el seu rebuig al nou text.

Per a l’organització, legislar la “desaparició” de la publicitat sense cap compromís d’incrementar l’aportació governamental deixa la ràdio pública en una situació de “clara indefensió”. En aquest sentit, considera que és un “error” que pot conduir Catalunya Ràdio a una dinàmica de “pèrdua constant” de finançament i competitivitat.

El GPRB assenyala que “costa d’entendre” que es renunciï a uns ingressos en un moment en què el Govern diu tenir necessitats de finançament. “Ara que s’aposta per crear taxes noves, augmentar el copagament sanitari, apujar el cèntim sanitari, apujar l’aportació privada a les escoles bressol, apujar els peatges als vehicles particulars, etc., ara s’aposta per eliminar el finançament privat de la ràdio pública?”, es pregunta l’organització.

Per tot plegat, el Grup Barnils emplaça els partits a replantejar el redactat definitiu de la nova Llei de la CCMA, el qual es preveu enllestir la propera setmana.