Després d’Et presento el jutge Garzón, la col·lecció de llibres Periodistes, impulsada pel Grup de Periodistes Ramon Barnils i Edicions Saldonar, ja prepara una segona referència: Castor: la bombolla sísmica, que amb el subtítol d’El gran negoci gasista de l’oligarquia espanyola vol treure a la llum tot el que fins ara s’ha ocultat sobre el projecte.

Per fer possible aquesta iniciativa de periodisme d’investigació, s’ha endegat una campanya de micromecenatge amb la qual es pretén recaptar 4.400 euros per cobrir les despeses necessàries per tirar endavant l’edició del llibre, amb aportacions que van dels 5 als 200 euros. El GPRB i Saldonar han optat per finançar el nou volum amb l’ajut de micromecenes perquè consideren que el tema és de “màxima actualitat” i que és “urgent” que arribi a les llibreries “com més aviat millor”.

L’objectiu és que l’autor, el periodista Jordi Marsal, corresponsal de l’ACN a les Terres de l’Ebre i membre del Grup Barnils, s’hi pugui dedicar “intensament” durant els dos propers mesos, i que la impressió i la distribució del llibre no vagi més enllà de febrer.

Castor: la bombolla sísmica analitzarà la gestació del projecte gasístic, les maniobres polítiques que van acabar motivant la ubicació del Castor a Vinaròs, i l’oposició ciutadana que de bon principi es va articular entorn de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i l’Ajuntament d’Alcanar. La investigació pararà especial esment en l’entramat empresarial que s’oculta darrere de l’empresa promotora, i en especial en el paper de Florentino Pérez, màxim valedor del projecte.