Aquest dijous es presenta el nucli de Ponent del Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB), la segona secció autònoma que es crea després de la d’Osona, constituïda al desembre. La seva posada en marxa respon a la voluntat de creixement territorial del GPRB, que per aquest any té com una de les seves prioritats incrementar els nuclis a altres zones.

La creació del nucli de Ponent, que culmina diverses trobades entre una vintena de periodistes, té per objectiu “treballar en la difusió i la defensa d’un periodisme rigorós i un espai comunicatiu propi” des de les terres de Lleida.

Actualment, el nucli de Ponent ja prepara activitats per acostar la professió al públic en general, crear nous espais d’interacció entre periodistes i col·lectius socials, i denunciar la precarització que viu la professió periodística a la demarcació.

L’acte de presentació, que tindrà lloc a la Universitat de Lleida, a les 19.30 h, tindrà dues parts. En la primera, el president del Grup Barnils, David Bassa, presentarà el col·lectiu, mentre que Albert Font-Tarrés i Miquel Andreu, membres del nou nucli a Ponent, explicaran més detalladament quins seran els objectius de treball de la nova secció.

En la segona part, el director de VilaWeb, Vicent Partal, reflexionarà sobre com ha de ser el periodisme i com quedaria el marc de l’espai comunicatiu català l’endemà de la independència.