El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha denunciat públicament l’assenyalament dels periodistes Miquel Ramos i Dani Domínguez per part de membres del grup de Telegram de l’associació Una Policía para el Siglo XXI, on es difonen continguts racistes i d’extrema dreta. “L’assenyalament és especialment greu, perquè s’ha fet en un entorn policial, amb voluntat d’intimidar els dos informadors i, per tant, de coartar la llibertat d’expressió i l’exercici de la professió”, assenyala l’entitat en un comunicat.

La denúncia es produeix després que en el canal de Telegram de Policía SXXI s’hagin difós tuits i els usuaris de Twitter de Ramos i Domínguez animant els membres del col·lectiu a passar a “saludar” els periodistes.

L’entorn del grup ha insultat i intimidat els dos periodistes després que l’excap de la Comissaria de Districte València Centre, Ricardo Ferris, fos destituït per fer diverses afirmacions racistes en una xerrada de Vox, segons van publicar diversos mitjans. Miquel Ramos i Dani Domínguez havien denunciat públicament els comentaris de Ferris i també la desinformació racista i promotora d’odi que s’escampa al canal de Policía SXXI.

El Grup Barnils alerta que la difusió d’idees i proclames d’extrema dreta entre policies és “especialment greu i pot tenir conseqüències per a tots els ciutadans, tal com fan evidents els precedents polítics de l’Estat espanyol”. L’entitat remarca que el fet que s’atreveixin a assenyalar i intimidar periodistes “indica fins a quin punt es creuen prou impunes”.

Davant d’aquesta situació, el Grup de Periodistes Ramon Barnils considera “imprescindible” que els cossos policials “actuïn per tallar de soca-rel la difusió de l’odi, l’autoritarisme i el racisme entre les seves pròpies files”.