El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) i Edicions Saldonar posaran en marxa una col·lecció de llibres sobre temes d’actualitat periodística seguint la línia encetada per l’Anuari sobre els silencis mediàtics de Mèdia.cat. El primer llibre, a càrrec de la periodista gironina Sònia Bagudanch, parlarà sobre la controvertida trajectòria del jutge Baltasar Garzón i es publicarà abans de Sant Jordi.

El conveni de col·laboració va ser signat aquest dijous pel president del GPRB, David Bassa, i el director-propietari de Saldonar, Francesc Gil Lluch. L’acord preveu editar dos o tres llibres l’any sota l’epígraf genèric de Col·lecció Periodistes.

Continguts silenciats o tractats superficialment

El Grup Barnils serà l’encarregat de proposar els continguts i els autors de cada volum. Segons explica en un comunicat, la intenció és buscar temes que siguin d’interès general i d’impacte mediàtic però que, per algun motiu, siguin continguts silenciats o tractats sense prou aprofundiment als mitjans de comunicació convencionals.

Per la seva part, Edicions Saldonar s’encarregarà de les tasques d’edició, impressió i distribució dels llibres. Els volums tindran unes 100 pàgines i es vendran al preu de 10 euros a les llibreries. Amb aquest acord, l’editorial, creada el 2010, disposarà de quatre col·leccions en el mercat. Les tres anteriors són NarrativesÍntimsNarrativa blaugrana.