L’Observatori d’actualitat del discurs discriminatori als mitjans, un projecte del Grup de Periodistes Ramon Barnils, organitza aquest dijous la taula rodona Periodisme a la sala de miralls. L’acte es presenta com un espai de reflexió per a la professió i la ciutadania, per analitzar la complicitat i la responsabilitat del periodisme en la creació de discursos discriminatoris en les cobertures mediàtiques.

La sessió tindrà lloc a l’Espai Societat Oberta de Barcelona, a les 19 h, i comptarà amb la participació de Tania Adam, productora cultural, fundadora de Ràdio Àfrica i periodista de betevé; Ferran Moreno Garcia, periodista de TV3; Jessica Mouzo, d’El País, i Natàlia Vila, de l’Ara. Moderarà el debat la periodista Montse Santolino, responsable de comunicació de Lafede.cat.

Periodisme a la sala de miralls tindrà una fila zero amb representants d’entitats del tercer sector, col·lectius vulnerabilitzats i especialistes en comunicació inclusiva per compartir les seves experiencies i oferir solucions per posar en pràctica un bon periodisme.

“Els mitjans poden ser còmplices de la discriminació o combatre-la” assegura la coordinadora de l’Observatori, Maria Manyosa Masip. En aquest sentit, l’Observatori vol generar un espai de debat sobre les dinàmiques de producció de les notícies que faciliten els discursos discriminatoris, l’imaginari col·lectiu que fomenten els mitjans en relació als menors d’edat sense referents familiars, les persones migrades o les refugiades. També sobre quines son les males pràctiques periodístiques més normalitzades i les més invisibilitzades, i quines opcions i alternatives tenen els professionals de la comunicació per combatre el mal periodisme.