Aquest mes de juny, el Grup de Periodistes Ramon Barnils  (GPRB) celebra el seu desè aniversari, i la primera de les accions per celebrar l’efemèride ha tingut lloc aquest dilluns. Es tracta de l’actualització de la seva pàgina web, que es presenta amb nova imatge, però també amb noves seccions, més continguts i noves aplicacions.

Al llarg d’aquest mes de juny, el GPRB realitzarà dos actes centrals per celebrar el desè aniversari, tot i que encara no tenen una data fixa. El primer serà la presentació del primera Anuaria Mèdia.cat al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC). El segon és una festa d’aniversari oberta a tota la professió, durant la qual es presentarà un vídeo protagonitzat pels socis del Grup en base a reflexions de Ramon Barnils sobre el periodisme.

Segons assegura Joan Vila i Triadú, president del GPRB, l’aniversari li arriba “en un bon moment”, ja que no tan sols manté l’activitat, sinó que “l’ha incrementat i ha augmentat el número de socis, sobretot joves, el que vol dir que està en renovació permanent”, segons assegura a Mèdia.cat, observatori impulsat pel GPRB i Escacc fa gairebé dos anys.

Per al Grup Barnils, la importància de Mèdia.cat és molt gran. “Per això hem volgut lligar la presentació del seu primer anuari, que a més serà el seu primer projecte imprès, a les activitats del desè aniversari”, explica Vila, per qui l’existència mateixa del Grup és un senyal que “a pesar dels moments durs que estem patint es mantenen vives les ganes de lluitar i avançar d’una bona part dels periodistes dels Països Catalans”.