La campanya de micromecenatge per al llibre Castor: la bombolla sísmica, es va tancar aquest dimecres (el darrer dia) superant en 55 euros els 4.400 marcats com a objectiu per finançar el projecte, gràcies a l’aportació de 118 mecenes.

El llibre, escrit per Jordi Marsal, corresponsal de l’ACN a les Terres de l’Ebre, vol treure a la llum tot el que fins ara s’ha ocultat sobre el projecte Castor. Aquesta serà la segona referència de la col·lecció Periodistes, impulsada pel Grup Barnils i Edicions Saldonar, que es va estrenar l’abril passat amb Et presento el jutge Garzón, de Sònia Bagudanch.

“Els mecenes que han col·laborat a fer possible el llibre han contribuït a destapar un silenci mediàtic que afecta més enllà dels límits de l’Ebre”, ha destacat el president del Grup Barnils, David Bassa. Per la seva part, l’editor de Saldonar, Francesc Gil Lluch, remarca que l’èxit de la campanya permetrà que el llibre de Marsal “sigui un referent del periodisme d’investigació i una lectura perfecta per entendre com gestionen tècnica i econòmicament els poders polític i empresarial espanyols un projecte de la importància del Castor”.

El treball de l’ebrenc Jordi Marsal analitzarà la gestació del projecte gasístic, les maniobres polítiques que van acabar motivant la ubicació del Castor a Vinaròs, i l’oposició ciutadana que de bon principi es va articular entorn de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia i l’Ajuntament d’Alcanar. La investigació pararà especial esment en l’entramat empresarial que s’oculta darrere de l’empresa promotora, i en especial en el paper de Florentino Pérez, màxim valedor del projecte.