El Grup Comunicació 21 ha arribat a un acord judicial amb 16 exempleats al presentar, divendres passat, una acta de conciliació davant el Jutjat Social número 2 de Granollers. Amb aquest acord a magistratura es vehiculen les indemnitzacions laborals com a conseqüència de la reestructuració empresarial que tota la xarxa de periòdics del grup va patir l’any passat.

L’editor David Centol considera “molt positiu” aquest acord, perquè permet encarrilar la solució definitiva d’un conflicte laboral que s’arrossega des del passat mes d’octubre. El Grup Comunicació 21 afronta així “una nova etapa empresarial en un context social de crisi econòmica sense precedents i que està reduint el nombre de capçaleres periodístiques arreu del territori català”, assenyala Centol.

“Els mitjans de comunicació ens trobem especialment vulnerables per afrontar els nous reptes que ens permetin estabilitzar la situació empresarial: la severa crisi econòmica agreuja els efectes de la imparable migració dels lectors de les estructures de paper cap al digital, però sense una contrapartida comercial ni un model de negoci clar”, afegeix l’editor del grup.

Centol també ha aprofitat l’acord laboral per demanar “disculpes” tant als lectors com als anunciants davant el rebombori que es va produir al voltant del conflicte laboral: “No estem habituats a ser notícia, preferim ser nosaltres els que les donem”, ha assenyalat.