Aquest dijous s’ha incorporat al Mercat Alternatiu Borsari (MAB) el grup de producció audiovisual Secuoya, que per aconseguir ha ampliat el capital social en 2 milions d’euros mitjançant l’emissió de 476.360 noves accions. En la seva primera jornada, el preu inicial de 4,2 euros per acció ha pujat fins als 4,3.

Després d’aquesta ampliació, la companyia es reparteix en 7.382.560 accions, de les quals el president del grup, Raul Berdonés, i el director general, Pablo Jimeno, controlen el 74,83 i el 18,71%, respectivament; el 6,45% restant estarà en mans dels nous accionistes.

L’objectiu de Secuoya, que té uns 450 empleats, és obtenir una via de finançament addicional per accedir als concursos d’externalització de serveis de les televisions i públiques (des del març gestiona els serveis informatius d’IB3 a través de CBM); iniciar la construcció del projecte de la Ciutat de la Tele, continuar amb l’expansió de Wikono, i obtenir una major transparència en la gestió.

El 2010, el grup va tenir uns ingressos de 21 milions d’euros, un resultat brut d’explotació de 2,5 milions i un benefici abans d’impostos de 0,9 milions. La seva intenció és duplicar l’EBITDA el 2011 i quadruplicar el del 2010 l’any que ve.

Aquest mateix dimecres, el grup va anunciar la incorporació com a conseller dominical del seu consell d’administració, de Miguel Ángel Rodríguez, l’exsecretari d’Estat de Comunicació amb José María Aznar.

També ha incorporat com a conseller independent David Folgado, director de finançament, planificació i relació amb inversors d’Ono.