El Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona ha citat a declarar com a investigada la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, per la publicitat institucional del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre.

La presidenta en funcions de la CCMA ja havia declarat en altres ocasions pel mateix fet, però en qualitat de testimoni. Així doncs, ara el magistrat ha elevat el grau de testimoni a investigada per emetre la campanya del referèndum als mitjans públics del 6 al 12 de setembre de 2017.

El Tribunal Constitucional havia advertit Llorach perquè s’abstingués “d’iniciar, tramitar, informar o dictar, en l’àmbit de les respectives competències, cap acord o actuació que permeti la preparació i/o la celebració del referèndum sobre l’autodeterminació de Catalunya”. Un requeriment també fet als directors de TV3 i Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, així com al Govern, tots els alcaldes de Catalunya i a nombrosos càrrecs públics de la Generalitat.