Aquest dimarts al matí s’ha formalitzat l’acord al que es va arribar la setmana passada pel qual el cap de la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament de Barcelona retiraven la querella contra VilaWeb arran de les informacions publicades pel digital al juliol del 2008 en l’anomenat cas Vilaró.

A la Ciutat de la Justícia de L’Hospotalet, Xavier Vilaró ha utilitzat la fórmula jurídica del ‘perdó de l’ofès’. Aquesta ha estat acceptada pel jutge, que ha sentenciat absoldre VilaWeb, així com l’exredactor d’El Mundo, Nando García, que com el digital havia publicat un article qüestionant la versió dels fets del cap de la Guàrdia Urbana. Tot i que no han rectificat les seves informacions, sí han demanat disculpes a Vilaró, la Guàrdia Urbana i l’Ajuntament pels possibles danys ocasionats.

Segons informa VilaWeb, la sessió ha durat cinc minuts i s’ha dut a terme per la voluntat de la Fiscalia de ratificar presencialment l’acord de la setmana passada. Així, ara serà el Consell de la Informació de Catalunya (CIC) qui estudiï el cas i emeti un dictamen sobre la praxi periodística del cas.