Després que el Jutjat d’Instrucció número 22 de Barcelona decidís no admetre a tràmit la querella contra El Triangle per part de l’aleshores candidat a l’alcaldia de Badalona pel PP, Xavier García Albiol va decidir presentar un recurs contra la decisió. Aquest, però, ara ha estat rebutjat basant-se en la resolució judicial inicial.

L’alcalde badaloní va presentar la denúncia contra el setmanari per suposades injúries, les quals s’haurien produït en el número 1.004 de la publicació, del passat 22 de febrer, on apareixia García Albiol a la portada sota el títol d’El gran impostor, i on s’informava de diverses circumstàncies relacionades amb els negocis familiars del popular i el seu entorn familiar. La querella anava destinada contra l’empresa editora del setmanari; el seu editor, Jaume Reixach, i l’autor de la informació.

García Albiol reclamava una indemnització de 50.000 euros “d’acord amb la difusió del mitjà, l’eco mediàtic a nivell nacional i el dany ocasionat a una figura pública” .

En la demanda, els advocats asseguraven que “les perles periodístiques que publica El Triangle com a suposades impostures no són més que una mera excusa per publicar una portada injuriosa i denigrant per al senyor García Albiol”, i en el recurs s’insistia en la qüestió. Però el jutjat considera que “l’expressió és un judici de valor, que es basa en el reportatge interior d’informació, en el qual es refereixen fets concrets”.

A més, argumenta que el titular “pot, efectivament, ser provocador, però no és una crida a l’odi ni a la violència, sinó una declaració litigiosa, que no posa en causa la vida privada i l’honor personal, sinó la coherència de les diverses àrees de comportament ciutadà, màximament quan és un ciutadà polític”.

Per al setmanari, amb la decisió del jutge queda acreditada de nou la informació publicada –considerada en la demanda un “relat de falsedats i mitges veritats amb l’única intenció d’injuriar greument i denigrar la imatge pública” d’Albiol–, i destaca que va ser extreta d’informacions públiques obtingudes a través del Registre Mercantil.