Fa uns dies, el periodista Saül Gordillo es preguntava en un interessant article al seu blog (Tele pública o de partit?) si hi havia espai per a dos o més canals de TDT al Maresme. “Amb un mínim de qualitat i sent econòmicament sostenibles, és molt difícil, gairebé impossible”, es responia.

El mateix opinen els ajuntaments de les poblacions nord-maresmenques que formen part del consorci públic d’m2tv, ja que, després d’un mes de reflexió, han decidit renunciar al canal perquè veuen “inassumible” el cost que suposa, segons informa El Punt Avui.

“No ha estat una decisió fàcil, però sí la correcte perquè fins ara s’havien generat falses expectatives”, apunta la presidenta del Consorci Teledigital Maresme Nord i alcaldessa de Calella, Montserrat Candini.

Amb tot, assegura al diari que lluitaran “perquè la tradició de televisió local de la ciutat es mantingui en un altre context”. Així, no es descarta que alguns ajuntaments acabin adherint-se al Consorci Digital Mataró-Maresme de les poblacions del centre-sud de la comarca.

Amb la renuncia d’m2tv, a la comarca només quedarà un canal públic, m1tv, i un de privat, Maresme Televisió, que prové de Canal Català Maresme.

Liquidació

El proper 23 de novembre començarà el procés de dissolució d’m2tv, el qual no es pot allargar més enllà de sis mesos. En aquest període, una comissió liquidadora establirà els mecanismes amb els quals cada municipi ha d’eixugar el deute acumulat –que no s’ha donat a conèixer– i que els ajuntaments s’han compromès a satisfer. A més, s’haurà de decidir què es fa les instal·lacions d’m2tv i els béns patrimonials de la fàbrica Llobet-Guri de Calella.

El Consorci Teledigital Maresme Nord va ser constituït el 17 d’abril de 2007 pels municipis de Calella, Arenys de Munt, Tordera i Canet de Mar i el Consell Comarcal del Maresme. El 4 de febrer del 2009 s’hi van adherir els ajuntaments de Pineda de Mar, Palafolls, Santa Susanna i Sant Cebrià de Vallalata.

Actualment, però, només quedaven Calella, Arenys de Munt, Tordera, Canet i el Consell Comarcal, i Tordera ja havia anunciat que ho deixava perquè el senyal no arribava al municipi.