El jurat de la 14a edició del Premi de Periodisme Solidari Memorial Joan Gomis ha distingit en la categoria de trajectòries periodístiques el fotodocumentalista Sergi Cámara, que des de 2004 denuncia la vulneració de drets humans al Mediterrani i les fronteres europees. El jurat ha valorat que Cámara “retrata conflictes que ens són molt propers, així com la puresa de les seves fotografies, que transmeten el dolor i la injustícia d’una manera molt nítida”.

En la modalitat d’obres periodístiques enguany s’ha premiat ex aequo dos reportatges multimèdia. Un és #Sexsymbols, de les periodistes Gemma Parellada, Maria Olivella-Quintana i Majo Siscar, publicat a eldiario.es El reportatge se centra en dones de diferents comunitats de Bolívia, Congo i Indonèsia que s’enfronten als seus propis reptes i lluiten, de manera individual o col·lectiva, per defensar els seus drets en contextos de discriminació.

L’altre reportatge és Congo: la guerra sin fin, del periodista Santiago Barnuevo i la fotògrafa Marta Soszynska, publicat a RTVE.es, on es narra la vida a la República Democràtica del Congo, amb històries de superació en un dels països africans amb majors conflictes latents.

El lliurament dels premis tindrà lloc el 25 de novembre en un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

El jurat està format per representats de les entitats convocants: Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Lafede.cat, Catalunya Religió, Col·legi de Periodistes i les revistes El Ciervo i Foc Nou.