La 13a edició del Mercat Audiovisual de Catalunya, que tindrà lloc els dies 23 i 24 de maig presenta com a novetat la Sala Tecnològica, un espai dedicat a les darreres novetats del sector. Vinculada a aquesta, s’han creat els premis ID-MAC, que distingiran els projectes més innovadors i de major qualitat relacionats amb l’audiovisual en les categories de tecnologia i contingut. El termini per presentar-s’hi finalitza el 30 d’abril.

Poden optar als premis ID-MAC emprenedors o empreses de nova creació amb un màxim de cinc anys d’antiguitat. El premi consisteix en sengles residències gratuïtes d’un any al viver d’empreses CIDAG de Granollers Audiovisual, valorades en més de 4.000 euros cadascuna. A més, cada projecte premiat rebrà una dotació econòmica de 3.000 euros en concepte d’ajut per a desenvolupar el producte i/o servei presentat durant el MAC.

Poden optar als guardons aplicacions interactives, animació, aplicació creativa provinent del camp de la investigació, la creació de nous suports, formes de distribució de continguts o de visionat dels productes audiovisuals, així com projectes relacionats amb els nous mercats com ara les aplicacions per a mòbils, internet, televisió social, xarxes socials, etc.

A banda, la 13a edició del MAC seguirà apostant per la fira tecnològica, a més d’un programa de ponències per reflexionar sobre la realitat del professional i el panorama audiovisual actual.