L’organització del Mercat Audiovisual de Catalunya ha decidit posposar la celebració de la seva 21a edició, inicialment prevista el 10 de juny, i reprogramar-la l’11 de novembre, igualment a la Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers.

El MAC explica que l’ajornament provocat per la crisi del coronavirus ha estat una decisió consensuada amb les institucions i entitats que formen part de la comissió de continguts. L’objectiu és “fer el millor certamen possible i amb les màximes garanties de seguretat”, assenyala en un comunicat.

Actualment el Mercat Audiovisual treballa per oferir nous continguts d’utilitat pensats per donar suport als professionals, i que aquests puguin trobar-hi un “espai de replantejament del futur immediat” del sector.

Així doncs, en aquest nou context de crisi per la pandèmia de la Covid-19, el MAC vol esdevenir un “punt de retrobament i eina efectiva al servei de la recuperació del teixit industrial i creatiu català en l’àmbit audiovisual”.

Ampliada la convocatòria dels Premis de Comunicació Local

El canvi de data del MAC també afecta el calendari dels recuperats Premis de Comunicació Local de la Xarxa Audiovisual Local. El termini per presentar candidatures, que finalitzava el 30 d’abril, ha quedat ampliat fins al 9 d’octubre. Els guanyadors es donaran a conèixer en l’acte de cloenda del MAC, l’11 de novembre.

Els premis consten de set guardons dividits en tres categories: televisió, ràdio i digital (en la categoria de mitjans), continguts de vídeo, d’àudio i multimèdia/transmèdia (en la de continguts audiovisuals), i professional (en la categoria del mateix nom). Les tres primeres estan dotades amb 2.000 euros cadascuna i les altres quatre amb 1.500 euros.