Mireia Manén d’El Meu Primer Festival recull el Premi PROA a l’Impuls de l’Audiovisual (foto: PROA).

La Federació de Productores Audiovisuals – PROA va lliurar dimecres els seus reconeixements anuals al sector. Enguany la novetat ha estat el Premi PROA a l’Impuls de l’Audiovisual, que en la seva primera edició s’ha concedit a El Meu Primer Festival. La nova distinció té com a objectiu donar visibilitat a les persones o entitats que treballen per promoure la cultura audiovisual.

Durant la vetllada, també es van lliurar els setens Premis PROA als millors productors i productores de cada associació que conforma la Federació.

En aquesta edició s’ha guardonat Pablo Azorín de Quindrop Producciones (millor productor d’APAIB); Alejandra Mora de Quatre Films (AVANT); Marie-Thérèse Cordon d’Ubisoft (DeviCAT); Raúl Berninches de Mago Production (ProAnimats); Carles Brugueras de Polar Star Films (ProDocs); Tono Folguera de Lastor Media (ProFicció), i Carlos Fernández de Filmax / Castelao (ProTV).

El Meu Primer Festival va néixer fa 15 anys perquè “faltava una oferta cinematogràfica més diversa per als nens i nenes”, segons va explicar Mireia Manén, impulsora del certamen amb Nathalie Modigliani. El seu objectiu és acostar la cultura a tota mena de públics i “oferir produccions de cinema creatiu, inèdit i singular”, amb les quals han aconseguit arribar a més de 250.000 persones.

“Hem estat molt vinculades a l’àmbit institucional, però que aquest reconeixement arribi de la xarxa de productores ens fa sentir molt orgulloses i ens estimula en la missió de seguir apropant-nos a la indústria”, va dir Manén al recollir el guardó, agraïda pel reconeixement.

El 2022, un any “molt bo”

Després de dos anys sense poder celebrar la gala en format presencial a causa de la pandèmia, la Nit PROA 2022 va permetre el retrobament i valorar la feina de l’any. “Malgrat les mancances del sector audiovisual, el 2022 ha estat un any molt bo per a les empreses de la indústria”, va subratllar Jordi B. Oliva, president de PROA.

“Els productors no som els més glamurosos ni els més coneguts, però som els qui aglutinen els equips artístics i tècnics. Produïm llegat, memòria i referents de país”, va ressaltar.