El Teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona acull aquest dissabte la 25a edició del Miniput. La Mostra de Televisió de Qualitat oferirà de 10 a 21 h una selecció de programes innovadors, arriscats i amb vocació servei públic que es van poder veure en la darrera edició de l’Input (Internationtal Public Television Screening Conference), a més d’un tast del més destacat de les cadenes locals, així com d’aquells projectes audiovisuals que utilitzen internet com a mitjà de difusió.

Així doncs, durant la jornada es presenten projectes d’arreu del món i es faciliten debats i trobades entre professionals i estudiosos de l’audiovisual. Aquest any, com a novetat, el Miniput compta amb estudiants i exestudiants de les unviersitats organitzadores perquè presentin alguns dels programes seleccionats i perquè aportin el seu punt de vista sobre el món de la televisió.

Enguany, el Miniput ha programat una dotzena de sessions, la darrera de les quals serà un especial amb motiu del 25è aniversari que revisitarà els programes més destacats que s’han projectat al llarg d’aquest quart de segle, des de Expedition: Robinson (1998) fins a Sorry about that (2017), passant per The Big Donnor Show (2008) o Married at first sight (2014).

Quins formats ressonen encara a les nostres cadenes? Com ha canviat la funció de la televisió pública? Podem parlar d’una “televisió morta” o d’una “nova televisió”? Han canviat molt els hàbits de consum? Aquestes són algunes de les qüestions que planejaran en aquesta darrera sessió commemorativa.