El Consell de Ministres ha autoritzat el Ministeri de Cultura a contribuir amb un milió d’euros al Programa Ibermedia de suport a l’espai audiovisual iberoamericà. La voluntat és dinamitzar i enfortir el sector audiovisual a través de la seva internacionalització i el suport a la digitalització i innovació de la producció.

L’objectiu d’aquesta aportació (contemplada en el programa de promoció i internacionalització del sector audiovisual del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència) és consolidar el paper d’Espanya a la regió iberoamericana.

La contribució es canalitzarà a través de l’Institut de les Arts Escèniques i la Música i es concretarà mitjançant la creació duna convocatòria específica per donar suport a la coproducció i formació en continguts digitals.

L’aportació espanyola a aquest fons financer multilateral de foment de l’activitat audiovisual contempla una inversió total de 3,3 milions d’euros repartits en tres anys: 1 milió el 2021; 1,15 l’any que ve, i 1,15 milions més el 2023. L’objectiu és donar suport a una mitjana anual de 15 projectes i un total de 45 de l’àmbit iberoamericà.