La tercera edició del Premi Nacional de Televisió, atorgat pel Ministeri de Cultura i dotat amb 30.000 euros, ha anat a parar als serveis informatius de TVE. El veredicte del jurat, fet públic aquest divendres, destaca “el tractament escrupolós de la diversitat de la opinió com a reflex de la pluralitat social; el treball sempre atent a la dimensió ètica i de valors, així com l’altíssima qualitat professional dels seus equips, el continu perfeccionament tècnic i, específicament, el tractament curós de la informació cultural”.

Fran Llorente, director d’informatius de la TVE, va assenyalar que el guardó és un reconeixement a un “model de televisió pública independent” i un recolzament a l’aposta “constant i decidida” dels professionals de TVE a favor “del pluralisme, el rigor i la independència”.

Per la seva part, el president de la UTECA i conseller delegat de La Sexta, José Miguel Contreras, va considerar la concessió de la distinció “total i absolutament merescuda”. Segons va dir a Servimedia, l’equip dels serveis informatius “ha marcat un canvi històric en el tractament de les notícies a la televisió pública”.

En l’acta del Premi Nacional de Televisió també es va voler deixar constància, igualment per unanimitat, el reconeixement a la trajectòria professional, creativa i artística de l’escriptora i guionista Lolo Rico, membre del jurat. A banda de Rico, el comitè estava format pel director general de Política i Indústries Culturals, Santos Castro; el subdirector general de Promoció d’Indústries Culturals, Faustino Díaz; el director general de l’Institut de Cinematografia i les Arts Audiovisuals, Carlos Cuadros; el president de l’Acadèmia de la Televisió, Manuel Campo Vidal; la directora de l’Institut Cervantes, Carmen Caffarel; la directora d’Informe Semanal i programes informatius no diaris de RTVE, Alicia Gómez; el director del Gabinet de la ministra de Cultura, Daniel Espín; i la directora Sílvia Quer.