Aquesta setmana, la direcció d’El Mundo ha començat a tenir trobades amb els representants dels treballadors per tractar el pla d’ajust que es vol aplicar al diari, les revistes Magazine i Metrópoli i el departament de documentació d’Unidad Editorial, per tal d’assegurar-ne la viabilitat. Malgrat encara no hi ha xifres oficials, el pla preveu l’acomiadament d’entre 150 i 200 treballadors d’una plantilla de gairebé 500 persones, tal com vam informar a principis de mes.

Gran part dels acomiadats seran treballadors de les diferents delegacions ja que el nou model que es vol implantar preveu desinvertir en les edicions locals i apostar pel negoci digital, segons el digital Voz Pópuli. Amb tot, la xifra definitiva d’acomiadaments no està tancada, ja que dependrà de la massa salarial de les sortides.

Mobilitzacions dels treballadors

La plantilla, davant l’imminent anunci d’acomiadaments, ja s’ha començat a moure. La primera passa és una carta dirigida al president executiu d’Unidad Editorial, Antonio Fernández-Galiano, signada pels treballadors, on es rebutgen les sortides, es reclama un procés de negociació i es critica la seva gestió al capdavant del grup.

A més, en la missiva, els treballadors reclamen a Fernández-Galiano que doni explicacions en una assemblea, cosa que de no fer-se podria comportar protestes i fins i tot una vaga.