La direcció d’El Mundo ha comunicat aquest dimarts l’acomiadament de cinc dels 16 treballadors de la delegació catalana, quatre de redacció i una de gerència. La resposta de la plantilla ha estat mantenir la vaga convocada per aquest dijous i divendres per “respecte” a les persones acomiadades i per “dignitat” de les que es queden.

A més, s’ha convocat una concentració a la porta de la redacció d’El Mundo Catalunya aquest dimecres, a les 17 h, i es manté fins dissabte la vaga de signatures iniciada fa onze dies.

Els representants de la plantilla expliquen que han plantejat a la direcció diverses mesures alternatives per evitar aquests acomiadaments, però no han estat tingudes en compte.

Per als treballadors, aquestes noves baixes “condemnen” la resta de la plantilla a un empitjorament de les condicions laborals, les quals es van precaritzar després de l’ERO de fa gairebé un any (que a Barcelona va afectar vuit persones), amb més càrrega de feina i jornades laborals més extenses.

“Falta d’ètica”

La setmana passada, els representants dels treballadors van desmentir que els acomiadaments serveixin per abaratir costos argumentant que a Catalunya “cobren salaris molt baixos”, i van assenyalar que hi havia “altres àmbits” on es podria retallar.

A banda, van denunciar la “falta d’ètica” del departament de recursos humans d’Unidad Editorial, així com la “mediocritat dels qui prenen les decisions empresarials sense tenir en compte criteris periodístics”.

En aquest sentit, defensen que la redacció de Barcelona “aporta abundant i imprescindible informació i fotografies” a les edicions estatals d’El Mundo i elmundo.es, i destaquen que a Catalunya les vendes han pujat “de forma notòria” en els darrers mesos.