Unidad Editorial prepara acomiadaments a El Mundo i no es descarta que acabi tancant alguna de les seves delegacions. Tot i que oficialment l’editora no ha donat xifres, el president executiu, Antonio Fernández Galiano va dir al comitè d’empresa que afectarà a un nombre “important” de persones. Els rumors apunten a entre el 30 i el 40% de la plantilla (uns 200 treballadors).

L’editora va anunciar les seves intencions al comitè d’empresa quan ja havien començat a negociar mesures d’estalvi; de fet, el 21 de febrer, ambdues parts van signar una document on es comprometien a negociar aquestes mesures “amb bona fe i lleialtat”. Per aquest motiu, l’anunci ha indignat la plantilla.

El Mundo va justificar la mesura davant dels representants dels treballadors per la caiguda d’un 20% dels ingressos durant el primer trimestre del 2012 respecte al mateix període de fa un any, i una previsió per a l’abril encara pitjor.

El comitè d’empresa denuncia que, els errors de gestió del grup, sempre els han acabat pagant els treballadors amb acomiadaments o sacrificis salarials, però mai els responsables que van adoptar les decisions.

A més d’El Mundo, les mesures també afectaran les revistes Magazine i Metrópoli i el departament de documentació d’Unidad Editorial. L’empresa convocarà una reunió amb el comitè després de Setmana Santa.