Antoni Pemán, Núria Llorach, Brauli Duart (president), Armand Querol (vicepresident), Xavier Guitart i Josep Vilar ja exerceixen com a membres del nou consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El passat divendres al matí van prendre possessió del càrrec en un acte celebrat al Parlament i al migdia ja realitzaven la primera reunió de treball d’una legislatura on hauran de fer la “quadratura del cercle”, en paraules del secretari general de la Presidència, Francesc Homs. És a dir, mantenir la qualitat i l’audiència de la televisió i la ràdio públiques amb un pressupost que “es restringeix”.

El nou president del consell de govern, Brauli Duart, va recollir el guant, va admetre que la situació és “complexa” i que caldrà seguir aplicant “polítiques d’austeritat” per fer una gestió fonamentada en “la racionalitat de la despesa i en l’eficàcia”, tot preservant preservar “l’alt nivell de qualitat” que tenen els seus mitjans de l’ens.

En l’acte al Parlament, Homs també va expressar la predisposició del Govern a “trobar mecanismes” en el nou contracte programa de la CCMA que facilitin la tasca dels seus mitjans en l’actual context econòmic.

El portaveu del Govern va agrair la tasca dels consellers de la Corporació sortints per la “professionalitat” amb què han exercit el càrrec en una situació de crisi i restricció pressupostària, i va assegurar que havien deixat “el llistó molt alt”.